فرصتی طلایی برای استعدادیابی در شنا

امروزه اهمیت ورزش بر کسی پوشیده نیست و کمتر کسی است که به تاثیر ورزش بر سلامت جسم و روح خود و اجتماع آگاهی نداشته باشد. ورزش از جمله مقوله‌هایی است که در تمامی ادیان، مکاتب و جوامع جایگاه ویژه ای دارد و توصیه‌هایی از جانب اندیشمندان و متفکرین درباره اهمیت ورزش بیان شده است، هر چند که نوع نگاه آنها به ورزش متفاوت است. اما در این بین توجه ویژه به ورزش از دوران کودکی دارای اهمیتی است که نمی‌توان از کنار آن به سادگی عبور کرد. رشد کودک در صورت همراه شدن با ورزش می‌تواند متوازن صورت گیرد و دیگر شاهد فقر حرکتی و یا کوتاهی و نقص اندام در کودکان نخواهیم بود.

اما در بین این ورزش‌ها ورزش شنا از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که پیامبر گرامی اسلام (ص) می‌فرمایند: «به فرزندان خود تيراندازي و شنا بياموزيد.» این حدیث بیانگر اهمیتی است که اسلام و رهبران دینی برای ورزش و سلامتی جسم و روان مسلمانان قائل هستند. این دستور همانند بسیاری از دستورات دینی تمامی افراد اعم از دختر و پسر را شامل می‌شود و علت تاکید بر این ورزش در آن بود که ورزش شنا در کنار تیراندازی و سوارکاری از جمله ورزش‌هایی بودند که مسلمانان می‌توانستند در مواقع لزوم از آن‌ها برای دفاع کردن از خود استفاده کنند. استعدادیابی در ورزش امروز به یک امر بدیهی در دنیا تبدیل شده است و مدیران موفق ورزشی بیشتر از کسب قهرمانی در اندیشه استعدادیابی و حفظ این قهرمانی‌ها در سال‌های آینده هستند و این امر تنها با شناسایی استعدادها و میدان دادن به آن‌ها صورت می‌پذیرد.

این که این استعدادها در کجا شناسایی و شکوفا می‌شوند سوالی است که مدیران موفق همیشه در پی یافتن بهترین پاسخ برای آن هستند. اهمیت دادن به ورزش مدارس و نگاه تخصصی به برخی رشته‌های ورزشی در مدارس یکی از بهترین شیوه‌هایی است که می‌توان استعدادها را از همان سنین کودکی شناسایی و به درستی آن‌ها را تا رسیدن به قهرمانی در مقطع بزرگسالان هدایت کرد..

آژیر قرمز برای ورزش شنا

فدراسیون شنا به عنوان متولی ورزش شنای کشور نقش بسزایی در فراگیری این ورزش در بین دانش آموزان و همگانی کردن آن دارد. بحث آموزش یکی از اصولی است که امروزه فدراسیون شنا به دنبال آن است. امیرحسین آیت اللهی رئیس فدراسیون شنا با تاکید بر اینکه تمام امکانات را برای آموزش شنا به دانش آموزان در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار خواهند داد گفت: به عنوان متولی ورزش شنا از هرگونه طرحی برای همگانی کردن آن استقبال می‌کنیم و تمامی امکانات ورزشی خودمان از جمله استخر و مربی شنا را در هیات های ورزشی استان‌ها در اختیار آموزش و پرورش قرار خواهیم داد. البته نگاه ما در این زمینه فراتر از یادگیری شنا به عنوان یک درس است. ما در کشور ۳۵۰۰ کیلومتر ساحل داریم و هر ساله شاهد حوادث ناگوار غرق شدن تعدادی از شهروندان در این سواحل هستیم در حالی که ما با این همه ساحل باید بهترین شناگران دریایی دنیا را داشته باشیم اما امروز کجا هستیم؟

ورزش شنا ارتباط مستقیمی با جان انسان‌ها دارد و این در حالی است که شنا سالم‌ترین ورزش در بین رشته‌های ورزشی است زیرا تمام اندام بدن انسان در آن تقویت می‌شود. فراگرفتن شنا حقی است که فرزند بر والدین خود دارد و نباید فرزندان مان را از این حق محروم کنیم و می‌توان با ۱۲ جلسه آموزش شنا فرزندمان را برای همیشه بیمه کنیم. بالطبع یاد گرفتن شنا تاثیر مستقیمی بر کاهش حوادث غرق شدن در سواحل دارد و اگر در هر خانواده ای یک یا چند نفر شنا بلد باشند دیگر شاهد اینگونه حوادث نخواهیم بود.

امروز باید آژیر قرمز را برای شنای کشور به صدادربیاوریم زیرا بسیاری از خانواده‌ها با شنا آشنا نیستند. آن‌ها بیشتر به ورزش قهرمانی اهمیت می‌دهند در حالی که مهم‌تر از قهرمانی حفظ سلامتی و حفظ جان افراد خانواده‌ها اهمیت دارد و باید ورزش شنا از سنین پایه جدی گرفته شود تا در آینده با مشکل امروز مواجه نشد.

آیت اللهی درباره همکاری فدراسیون شنا در زمینه اجباری شدن شنا در مدارس گفت: تمام استخرهای این فدراسیون در سراسر کشور دراختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است و ما مربیان شنا را برای آموزش شنای کرال سینه و قورباغه در اختیار آموزش و پرورش قرار خواهیم داد و در صورت لزوم نیز مربیان خارجی برای آموزش علمی شنا به دانش آموزان استخدام خواهیم کرد. امروز باید دست به دست هم بدهیم تا فرهنگ ورزش شنا را در جامعه نهادینه کنیم و در این صورت نسل آینده نسلی شاداب و سالم همراه با سلامت روح خواهیم داشت □ 


کلیه حقوق سایت متعلق به استخر آب های طلایی میباشد.

آدرس : شهر جدیداندیشه - فاز3 - بلوار آزادی- خیابان گلستان - جنب بازار روز

تلفن :65564090-021

فکس : 52 95 56 65 - 021

ایمیل : info@goldenwaters.ir

تهیه و پشتیبانی توسط شرکت مهندسی سیستم الگام